B&B Plant

Onkruid en mos blijft weg, het oppervlak van de potten blijft minder vochtig en het ziet er visueel veel mooier uit.”

Roel Breukers is mede-eigenaar van B&B Plant in Lottum. B&B Plant is gespecialiseerd in de kweek van exclusieve heesters op ministam. Het bedrijf bestaat uit 4,5 hectare containerveld en 1,5 hectare folie/kas, waarop zij jaarlijks 350.000 ministam heesters produceren. B&B Plant gebruikt Herbaedeck HBR om de potten van de heesters op stam af te dekken tegen onkruid en mos.

“We hebben in het verleden andere producten geprobeerd om de potten mee af te strooien, maar vooral bij planten die buiten stonden kreeg het afdekmateriaal uiteindelijk dezelfde eigenschappen als potgrond. Hierdoor kwamen onkruidzaden alsnog tot ontkieming en dat is precies wat we wilden voorkomen. Ik vind het belangrijkste dat onkruid en mos wegblijft, maar het ziet er visueel nu ook veel mooier uit.

We zijn eigenlijk gelijk na de 1e proef Herbaedeck HBR op alle potten gaan toepassen. Herbaedeck HBR vermindert de onkruiddruk en van mos hebben we ook helemaal geen last meer. Daarnaast blijft de bovenlaag van de potten minder vochtig, waardoor onkruid en mos minder kans hebben om te ontkiemen. Uiteindelijk betekent dit ook arbeidsbesparing.

Wat ik vooral heel prettig vind aan Lensli is dat de substraatspecialist echt met me meedenkt. Ik heb de vertegenwoordiger Martijn destijds gekoppeld aan mijn bedrijfsvoorlichter en hij ging meteen aan de slag met watermonsters en grondmonsters en hij heeft genoeg kennis in huis zodat hij ook een stukje teeltbegeleiding kan geven. De samenwerking tussen vertegenwoordiger en kweker en de service die daar aanhangt, dat is voor mij heel belangrijk.”