Dit vinden onze klanten

Lensli ontwikkelt en produceert dagelijks met veel plezier en passie substraten voor de professionele tuinbouw in binnen- en buitenland. Groeien doen wij samen met onze klanten en daar zijn we trots op! Lees hier meer over onze klanten en hun ervaringen.

Gevers Planten

De ruim 60-jarige, intensieve samenwerking die wij met Lensli hebben, bewijst dat wij tevreden zijn met Lensli en de geleverde substraten’’

Alex Gevers, Gevers Planten 

Bij Gevers Planten uit Asten-Heusden kweken ze jaarrond seizoensproducten, zoals onder andere geraniums, osteospermum, cyclamen, kerststerren, impatiëns en primula’s. Inmiddels is de familie Gevers al ruim 60 jaar innovatief met kweken bezig, en hebben zij een klantgericht bedrijf gerealiseerd waarin tevredenheid bij de consument in binnen- en buitenland centraal staat.

Future Flowers B.V.

Op basis van de combinatie van prijs, kwaliteit en service zijn wij met het substraat van Lensli gaan werken. Inmiddels werken we nu al ruim 5 jaar naar volle tevredenheid met Lensli samen.

Eric Jansen, eigenaar Future Flowers B.V.

Het bedrijf Future Flowers BV uit de Lier levert met veel zorg diverse soorten Calla’s van Nederlandse bodem. Het leveren van hoogwaardige kwaliteit is essentieel voor Future Flowers en gedurende de gehele teelt wordt dan ook de allerbeste kwaliteit nagestreefd. De samenstelling van het substraat in combinatie met de meest optimale verhoudingen van de grondstoffen en toevoegingen speelt hier een belangrijke rol in.

Rijnbeek en Zoon

We hebben gemerkt dat Lensli niet schroomt om iets te geven zonder iets terug te verwachten. Dat geldt zowel voor kennis als gezamenlijke ontwikkeling.’’

Arno Rijnbeek, Rijnbeek en Zoon 

Rijnbeek en Zoon in Boskoop is een familiebedrijf van de derde generatie dat vaste planten kweekt in de volle grond en in pot. De planten worden wereldwijd in 25 landen afgezet. Rijnbeek onderscheidt zich met een heel breed assortiment dat uit zo’n 5000 soorten bestaan. Hierbij wordt samengewerkt met een groot aantal partijen, zoals veredelaars en liefhebbers uit de hele wereld. Voor nieuwe soorten heeft Rijnbeek een proeftuin ingericht.

De Peelkroon B.V.

Wij hebben voor Greenline Food gekozen zodat wij grote stappen kunnen zetten op het gebied van plantgezondheid.”

Rob van Enckevoort, De Peelkroon B.V.

Aardbeien- en komkommerkweker de Peelkroon uit Limburg is onder leiding van Rob van Enckevort verantwoordelijk voor de productie van meerdere aardbeien- en komkommerteelten. De complete teelt bestaat uit 5,3 Ha aan aardbeien onder glas en 2,2 Ha aan komkommers. Het bedrijf heeft in totaal 3 vestigingen die zich allemaal in de provincie Limburg bevinden.

ACB Agro B.V.

Uit eigen testen hebben we gezien dat we een vitaler en sterker gewas hebben op Greenline Food. We telen nu 2 volle jaren op dit organische substraat en het afvoeren hiervan gebeurt op een verantwoordelijk manier.”

Antoni de Bruin, ACB Agro B.V. 

Groenteteler ACB Agro B.V. uit Drenthe wordt gerund door Antoni de Bruin, die zowel voor de teelt als het personeel verantwoordelijk is. Het bedrijf dat in totaal 6ha groot is, bestaat uit twee locaties in Klazienaveen en kweekt zowel paprika’s als komkommers. In totaal zijn er 10 vaste medewerkers in dienst en 10 seizoen medewerkers.

M. van den Oever

Wat betreft de samenstelling van het substraat vertrouw ik op de ervaring van Lensli.’

Rens van den Oever, mede-eigenaar M. van den Oever.

Kwekerij M. van den Oever uit Son en Breugel is een boomkwekerij-containerteeltbedrijf van 16 hectare met een breed assortiment van ruim driehonderd soorten heesters, die in de potmaten C4, C12, C20 en C35 worden gekweekt.  M. van den Oever betrekt al zo’n tien jaar substraat van Lensli.

Firma P.A. Haket

Dankzij de goede teeltresultaten, de voordeligere prijs ten opzichte van steenwol, en het goedkoper kunnen afvoeren van organisch substraat hebben wij besloten om volledig over te gaan naar het organische substraat Greenline Food.”

John en René Haket, eigenaren Firma P.A. Haket

Firma P.A. Haket uit Bleiswijk is een echt familiebedrijf, gerund door zonen John en René Haket. De kwekerij is 1,5 hectare groot en levert 3 komkommerteelten per jaar op.

John van Oosterwijck BV

De samenwerking met Lensli gaat terug naar 2004. Al 18 jaar werken we samen aan een groene toekomst.’

John van Oosterwijck, John van Oosterwijck BV.

John van Oosterwijck BV wil als bedrijf een kwalitatief mooi en sterk product in de markt zetten, waarmee zij hun klanten zo goed mogelijk kan bedienen. Ten aanzien van het substraat zijn de belangrijkste eisen dat de potgrond het water zowel kan vasthouden als tijdig uit draineren. Bovendien moet het substraat mosgroei tegengaan. In overleg met Lensli blijven zij hun substraat verder ontwikkelen en perfectioneren.

Kortenhorst Boomkwekerij

We werken al 25 jaar naar volle tevredenheid samen met Lensli en hebben vertrouwen in de toekomst.”

Frans Kortenhorst, eigenaar Kortenhorst Boomkwekerij

Boomkwekerij Kortenhorst uit het Overijsselse Heeten is in 1980 opgericht en beschikt inmiddels over 2,5 hectare kas. Kortenhorst Boomkwekerij  is gespecialiseerd in de teelt van dwergrododendrons en is al ruim 25 jaar vaste klant van Lensli Substrates.

Flevoplant

‘We zijn tevreden zoals het nu gaat. Lensli is vertrouwd met de teeltwijzen van onze planten én heeft al veel bedrijven geholpen bij de transitie naar duurzaam substraat.’

Niels Goossens, ondernemer en teeltmanager 

Flevoplant, specialist in het vermeerderen van aardbeien, zoekt de groei vooral in kwaliteitswinst en in verduurzaming en optimalisatie van de teelt en bedrijfsprocessen. Het teeltmedium speelt daarin ook een rol.

Rijnbeek Excellent Plant

De samenwerking met Lensli verloopt prettig en het substraat zorgt ervoor dat wij onze doelen kunnen bereiken.”

Edwin Rijnbeek, eigenaar en teeltmanager van Rijnbeek Excellent Plant uit Hazerswoude-Dorp. 

Rijnbeek Excellent Plant werkt met een eigen substraat bestaande uit rijstkaf voor de Clematis Armandii en houtvezel voor de Acer Palmatum en Cedrus Atlantica Glauca.“Sinds 2017 werken wij op een hele prettige manier samen met Lensli en hebben we op advies van hun een wijziging in ons substraat toegepast waardoor we minder hoeven te bemesten.”

Boomkwekerij Haarman B.V.

Samen met Lensli Substrates hebben we een eigen, hoogwaardig substraat ontwikkeld. Het bevalt mijn klanten zo goed, dat sommigen het nu ook zelf gebruiken.”

Raymond Haarman, eigenaar


Boomkwekerij Haarman gebruikt al jaren een eigen substraat receptuur van Lensli Substrates voor haar stek- en plantgoed van hoofdzakelijk
zuurminnende heesters.

Kwekerij Opschroef

We zetten helemaal geen veen meer in en kunnen onze klanten voor het eerst plantgoed aanleveren dat 100 procent veenvrij is.”

Peter Opschroef, eigenaar van Kwekerij Opschroef uit Straelen (Niederrhein/Duitsland).

Enige jaren geleden begon Opschroef met de omschakeling naar veenvrije potgrond. “We kregen steeds meer vragen vanuit de markt naar duurzame planten, waarna we een pilot hebben opgezet met verschillende substraten zonder veen. We kozen uiteindelijk voor de potgrond van Lensli, omdat de structuur het beste was en er goed mee te werken is.”

Coniferenkwekerij Vredebest

De roep naar veenvrij zal toenemen, en dan is de veenvrije potgrond van Lensli zeker een goede optie.”

Wouter de Waal (teeltman) en Hendrik Hak (algemeen directeur)

Coniferenkwekerij Vredebest uit Waddinxveen heeft het veenvrije substraat van Lensli uitgebreid getest. Graag delen zij hun ervaringen en conclusies.

B&B Plant

Onkruid en mos blijft weg, het oppervlak van de potten blijft minder vochtig en het ziet er visueel veel mooier uit.”

Roel Breukers, mede-eigenaar van B&B Plant in Lottum.

B&B Plant gebruikt Herbaedeck HBR om de potten van de heesters op stam af te dekken tegen onkruid en mos.

Kwekerij Maarten Bloemen V.O.F.

Herbaedeck HBR dekt de pot goed gesloten af en het microklimaat in het potje is constanter.”

Maarten Bloemen en Merijn Bloemen, eigenaren

Bij Kwekerij Maarten Bloemen V.O.F. strooien ze de planten af met Herbaedeck HBR.

Boomkwekerij M. van den Oever B.V.

Onze planten staan van december tot half mei in weer en wind, het is dus belangrijk voor ons dat de afstrooi goed blijft liggen. Herbaedeck BVR voldoet daaraan.”

Rens van den Oever, mede eigenaar.

Boomkwekerij M. van den Oever B.V. strooit al zijn producten af met Herbaedeck BVR.

Boomkwekerij Coonen

We hebben veel minder onkruid en mos op de potten en het ziet er natuurlijk uit. Zelfs tijdens het transport blijft BVR goed liggen op de potten.”

Rob Coonen, mede-eigenaar

Boomkwekerij Coonen gebruikt al 10 jaar Herbaedeck BVR om de potten mee af te strooien.