Over Lensli

We hebben een lange geschiedenis. Kennis en kunde zijn van generatie naar generatie doorgegeven. Daarmee zijn we groot en succesvol geworden.
Op een dag zit grond, groeien en gewassen in je DNA. Lees verder over ons, onze geschiedenis en hoe wij de toekomst zien.

Lensli houdt zich bezig met groei; dat is wat we doen, waar ons hart ligt, waar we goed in zijn. 

Het ‘plezier in groeien’ realiseren wij door het toepassen én waarmaken van onze kernwaarden. Onze kernwaarden vormen de rode draad in alles wat we doen en wie we zijn. Het zijn de waarden die ons bedrijf, merk en identiteit vormgeven en ondersteunen.

Lensli is substraat
Het produceren van substraten is onze kerntaak. We hebben ruim 120 jaar expertise en marktkennis op het gebied van substraten, onderzoek en innovatie.

Samen met ‘onze’ telers en kwekers willen we direct profiteren van innovatieve en duurzame oplossingen die steeds betere resultaten geven.

Doel
Wij voorzien onze klanten met de beste ingrediënten om hun prachtige producten te ontwikkelen.

Het collectieve doel van Lensli is groei. Het zit ‘m in de gewassen, in ons bedrijf, in de relatie met onze klanten én ook in ons, als mens. Geen enkel element staat los van de andere. Ze horen bij elkaar. En groei kan alleen door ze bij elkaar te houden.

Ambitie | Visie

We zijn nieuwsgierig. Klantgericht. We zijn trots op de kwaliteit van onze substraten. Onze ambitie is onze telers de ingrediënten te geven die bijdragen aan hun succes. Voor nu en voor de toekomst.

Lensli wil de laatste ontwikkelingen vóór zijn en groei faciliteren door middel van innovatieve oplossingen. Onze ambitie is marktleider te zijn als het gaat over innovatie en duurzaamheid, met een sterke focus op hernieuwbare grondstoffen.

Visie
Onze visie is groei mogelijk maken en verbeteren. Dit door onze klanten hoogwaardige kwaliteit te bieden en actief bij te dragen aan toekomstige innovaties waarvan iedereen kan profiteren. Samen met onze kwekers, telers en medewerkers halen wij dagelijks het beste uit ‘onze potgrond’. Op deze wijze helpen wij onze klanten met het verwezenlijken van groei en zijn wij in staat onze eigen kennis, medewerkers en bedrijfsactiviteiten te laten groeien. Een win-win situatie.

Missie
Als specialistische kennispartner wil Lensli Substrates groei realiseren voor haar klanten. Dit door actieve kennisdeling, continue productontwikkeling en een gerichte focus op hernieuwbare grondstoffen en duurzame samenwerkingen.

Onze ambitie is marktleider te zijn als het gaat over innovatie en duurzaamheid, met een sterke focus op hernieuwbare grondstoffen.

Geschiedenis

Onze twee productielocaties hebben elk een eigen verhaal en geschiedenis.

Productielocatie Katwijk Cuijk
Onze wortels liggen aan de uiterwaarden van de Waal bij Nijmegen, begin vorige eeuw. In het plaatsje Lent werd de eerste klei gewonnen en met veen tot substraat gemaakt. Door de jaren heen werden nieuwe substraten ontwikkeld met nieuwe grondstoffen.

Eerst nog vooral lokaal, maar al snel werd ons substraat over grotere afstanden vervoerd. Ook de focus veranderde; in de begin jaren bedienden we vooral veel potplantentelers in de omgeving van Lent, later kwamen daar ook veel Boomkwekerijen vanuit andere regio’s bij. Er werd gekozen voor een productielocatie aan het water, voor de groeiende aanvoer van grondstoffen. Hier staat onze productielocatie nog steeds; in Katwijk Cuijk. Vanuit deze productielocatie leveren we ons substraat aan een breed scala kwekers en telers, gevestigd in heel Nederland en West-Duitsland en actief binnen alle denkbare teelten binnen de tuinbouw. Dankzij de unieke ligging kunnen wij zowel via land als via water grondstoffen ontvangen en onze substraten en afdekmaterialen opslaan, vervoeren en leveren.

Productielocatie Bleiswijk
In het westen is het in 1954 allemaal begonnen in Zoeterwoude. Destijds vanuit een schuit opgericht vanwege de behoefte aan goede potgrond voor voornamelijk de Groenteteelt. Later kwamen daar ook de Boomkwekerij en Potplanten bij. Door de jaren heen zijn we door de hoogwaardige kwaliteit van onze substraten uitgegroeid tot een begrip onder kwekers in het westen van het land.

Dankzij een sterke focus op de orchideeënteelt zijn wij uitgegroeid tot de grootste leverancier van orchideeënsubstraten. Om aan de vraag van onze klanten te kunnen blijven voldoen, zijn wij in 2014 verhuisd naar een grotere productielocatie in Bleiswijk. Een centraal gelegen locatie midden in de Randstad, waar zowel onze huidige substraatfabriek als ons hoofdkantoor is gevestigd.

Onze substraten, kennis, nieuwsgierigheid, innovatiedrang en passie voor ons product komen samen onder één dak, of dat nu in Cuijk of Bleiswijk is. Wij zijn Lensli: één team, één merk, één management met één doel: groeiplezier realiseren. Voor onze klanten en voor ons. Onze ambitie is marktleider te zijn als het gaat over innovatie en duurzaamheid, met een sterke focus op hernieuwbare grondstoffen.

HAVE FUN GROWING

Maak kennis met Hörle Torv

Onze eigen veenderij in Zweden.

Het veenmosveen van Hörle Torv gebruiken wij dankzij zijn unieke eigenschappen voornamelijk in de segmenten zaai- en stekgoed, boomkwekerij en potplanten.

Het veenmos groeit al duizenden jaren in Värnamo, een plaatsje in het zuiden van Zweden waar onze veenderij is gevestigd. Het veenmosveen van de veenderij bestaat volledig uit veenmos, oftewel sphagnum. Dankzij het sphagnum kan het substraat waarin deze is verwerkt veel makkelijker water opnemen. Spaghnum zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het water door de pot heen en de open structuur van het veenmos zorgt onder natte omstandigheden voor voldoende lucht in het substraat.

In 2017 heeft Hörle Torv vanwege haar verantwoorde veenwinning het Responsibly Produced Peat (RPP) certificaat gekregen. Dit is een transparant certificatiesysteem voor verantwoorde veenwinning; een initiatief vanuit de Europese veenindustrie, wetenschappers en ngo’s. Het houdt in dat, zodra de veenproductie zijn einde nadert, de veenderij zo veel mogelijk zal worden teruggebracht naar de natuurlijke situatie en aan het aangrenzende natuurgebied zal worden teruggegeven. Wij van Lensli zijn heel trots op deze certificering. Wij vinden het belangrijk om mens- en milieuvriendelijk te produceren en veen als natuurproduct ook voor de langere termijn beschikbaar te houden.

Uiteraard maken wij ons ook sterk voor alternatieve, circulaire oplossingen en steken wij veel tijd en energie in de ontwikkeling van duurzame innovaties binnen ons vakgebied. Alles voor een gezonde groei, voor nu en voor de toekomst!

Onze klanten vertellen

Lensli ontwikkelt en produceert dagelijks met veel plezier en passie substraten voor de professionele tuinbouw in binnen- en buitenland. Groeien doen wij samen met onze klanten en daar zijn we trots op! Lees hier meer over onze klanten en hun ervaringen.

Team

Ons team bestaat uit betrokken, enthousiaste specialisten.