Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk element in onze gehele bedrijfsvoering.

Van kantoor tot aan het eindproduct bij onze klanten; overal in de keten proberen wij een evenwicht te bereiken tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu en in de toekomst.

Focus op alternatieve, circulaire grondstoffen.
Door ons breed georiënteerde grondstoffenpakket zijn wij in staat continu onze grondstoffen en samenstellingen te testen en te onderzoeken. Nieuwe inzichten vloeien daaruit voort, waardoor wij in staat zijn onze producten te verbeteren en innovaties door te voeren. Circulariteit en een lage footprint spelen hierbij een grote rol.

Duurzaamheid classificatie voor al onze substraten
Met de Lensli duurzaamheid classificering hebben klanten inzicht in de duurzaamheid en circulariteit van een substraat en de bijbehorende eigenschappen. Met deze classificering sturen wij niet alleen op CO2 en veenvrij, maar wordt bovendien gekeken naar de herkomst en het type van organische grondstoffen en meststoffen. Lees meer.

RHP Gecertificeerd
Over de gehele breedte van ons productaanbod beschikken wij over een RHP-certificering; van substraten en afdekmaterialen tot aan het door ons gebruikte boomschors en rijstkaf. Lensli Substrates voldoet al sinds maart 1999 aan de in de markt geldende RHP-normen en eisen aan kwaliteit.
Deze certificering biedt de grootste mogelijke zekerheid dat al onze grondstoffen en substraten veilig kunnen worden toegepast, zonder enig risico voor de teelt

Digitale vrachtbonnen (eCMR)
Wij werken met digitale vrachtbonnen, om zodoende onze logistieke processen te optimaliseren. Hiermee besparen we flink wat papier en inkt, waarmee we tevens onze footprint verlagen. In de nabije toekomst zullen meer initiatieven volgen om onze logistieke processen verder te digitaliseren.

Zonnepanelen op onze fabriek in Cuijk
Dankzij ruim 3000 zonnepanelen op onze productielocatie in Cuijk is onze fabriek geheel zelfvoorzienend op het gebied van groene stroom. De opgewekte energie is voldoende om onze substraatfabriek en de andere huurders op de locatie in Katwijk (NB) te laten draaien en daarnaast ook nog terug te leveren aan het net.

Samenwerking met ketenpartners, zoals Den Ouden Groep
Onze samenwerking met Den Ouden Groep heeft als doel de productie van herwinbare substraatgrondstoffen te intensiveren en het gebruik van circulaire grondstoffen in substraten te stimuleren. Gezamenlijk zijn wij in staat om de kansen van duurzame innovaties op te pakken, concreet te maken en toe te passen.

Lensli emmers van PCR
De plastic test- en monsterzakken zijn vervangen door duurzame emmers gemaakt van PCR plastic. PCR staat voor Post-consumer recycled, wat betekent dat de emmers worden gemaakt van alledaagse weggegooide plastic, zowel huiselijk als industrieel. Zo dragen wij ook op dit gebied een steentje bij aan een lagere footprint van onze bedrijfsvoering.

Visitekaartjes op eco-vriendelijk papier
Wij laten onze visitekaartjes op eco-vriendelijk materiaal drukken door een PSO3-30+ gecertificeerd bedrijf. Dit betekent dat een deel van hun werknemers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Dit vinden wij belangrijk, omdat wij vinden dat iedereen een eerlijke kans verdiend.

Team duurzaamheid

Ons team bestaat uit betrokken, enthousiaste specialisten.