Onze substraat segmenten

Al ruim 115 jaar bedienen wij de gehele professionele tuindersmarkt, waarbij iedere teelt en iedere klant zijn eigen wensen en behoeften heeft. Vanuit deze jarenlange ervaring kan Lensli vertrouwen op formules die zich al ruimschoots in de praktijk bewezen hebben, en die als basis dienen voor nieuwe toepassingen.

Wij hebben onze substraten verdeeld in overzichtelijke segmenten waardoor wij niet alleen een stuk gemak aan onze klanten bieden, maar ook zelf beter in staat zijn om gerichte focus te houden in relatie tot onderzoek, ontwikkeling en communicatie.

Have Fun Growing krijgt zo voor alle partijen een nog bredere betekenis. En daar doen wij het uiteindelijk voor.

Substraten

Lensli produceert de beste substraten voor de professionele tuinbouw. We zijn een team van betrokken specialisten die graag onze kennis en ervaring delen. We produceren en ontwikkelen substraten voor specifieke wensen en veranderende omstandigheden. Ons team is non-stop op zoek naar de beste, meest innovatieve technieken, om tot het beste resultaat te komen. Zo nemen we substraatmonsters voor analyse, meten we oppotgedrag en monitoren we het watergehalte tijdens de teelt.

Om onze klanten de meest optimale ondersteuning te bieden, kunnen zij gemakkelijk hun substraat in onze webshop bestellen. Snel, makkelijk en eenvoudig.

GROEIEN DOEN WE SAMEN

Samenwerking

Onze klanten zijn onze samenwerkingspartners waarmee we gezamenlijk en in samenspraak tot de beste resultaten komen. Naast de wensen en behoeften van de kweker, de plant en de teelt, wordt tevens goed gekeken naar fysische en chemische eigenschappen. Dit verschilt uiteraard per substraat. Wij zullen altijd blijven kijken of we iets kunnen aanpassen in het substraat om het nog beter te laten functioneren.

Onze klanten vertellen:

Onze duurzaamheid classificering

Al onze substraten geven wij een duurzaamheid classificering en een footprint berekening mee. Hierdoor hebben onze klanten altijd inzicht in de duurzaamheid en circulariteit van een substraat en de bijbehorende eigenschappen. Bij de certificering van onze substraten kijken wij niet alleen naar CO2 en het veengehalte, maar ook naar de herkomst en het type van organische grondstoffen en meststoffen.

In totaal worden er vier verschillende classificaties gebruikt: A, B, C en D. Aan de hand van vooraf gedefinieerde standaarden bepalen we in welke duurzaamheidsklasse een substraat valt. Door bij de totstandkoming van een substraat rekening te houden met de criteria, kan op de gewenste classificering gestuurd worden.

A klasse

 • 100% Veenvrij
 • Minimaal 50% groene grondstoffen
 • Maximaal 35% minerale grondstoffen
 • Geen anorganische meststoffen

CO2-Footprint klasse A
(<60kg eq/ENm3)

B klasse

 • 100% Veenvrij
 • Minimaal 15% groene grondstoffen
 • Maximaal 35% minerale grondstoffen

CO2-Footprint klasse B
(<60kg eq/ENm3)

klasse

 • Maximaal 65% veen
 • Uitsluitend RPP-veen

CO2-Footprint klasse C
(50-150kg eq/ENm3)

klasse

 • Meer dan 65% veen (ongelimiteerd)
 • Uitsluitend RPP-veen

CO2-Footprint klasse D
(70-350kg eq/ENm3)