Basis BioMix

icoon-basis-biomix-grondstoffen-lensli

De optimale start voor een weerbare plant

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda. Zo ontwikkelen wij onder andere substraten die weinig tot geen veen bevatten. Ook zijn we elke dag op zoek naar nieuwe duurzame grondstoffen die wij kunnen gebruiken in onze substraten. Door alle onderzoeken de afgelopen jaren en de kennis die wij daaruit hebben opgedaan, hebben wij een nieuwe substraatgrondstof kunnen ontwikkelen: De Basis BioMix.
Basis BioMix is een efficiënte substraatgrondstof waarin de juiste biologie startklaar staat voor een weerbare en sterke teelt. Dankzij een brede biologische samenstelling zorgt Basis BioMix vanaf de start voor een biologisch evenwicht in een substraat en dus voor een gezonde wortelomgeving voor een plant.

Weerbare teelt

Doordat wij de verschillende grondstoffen van Basis BioMix vooraf combineren, wordt vanuit het product direct een basis meegegeven voor een evenwichtig bodemleven. Dankzij de 100% organische samenstelling met onder andere gunstige streptomyceten, wordt de opname van voedingselementen versterkt en een evenwichtig bodemleven geactiveerd.

Sterke start

De Basis BioMix is een goede energiebron voor een optimale leefomgeving van het bodemleven. Dit alles maakt de plant weerbaarder en beter beschermd tegen ziekten. Vitale, energieke en gezonde planten zijn het resultaat. De Basis BioMix zorgt vanwege de aanwezigheid van nitrificerende bacteriën tevens voor een betere werking van uw organische meststoffen.

Voordelen

De belangrijkste eigenschappen van Basis BioMix:

 • Bevat 100% hernieuwbare grondstoffen
 • Evenwichtig bodemleven
 • Goede voedings-, vocht- en pH-buffering in veenarme en veenvrije substraten
 • Toegelaten voor bio-teelt
 • Energiebron voor een optimale leefomgeving van het bodemleven door de juiste combinatie van grondstoffen
 • Goede fysische eigenschappen voor waterverdeling, luchtgehalte en samenhang.

Basis BioMix kan moeiteloos ingezet worden in alle substraten, waarbij het gebruik universeel is voor alle teelten. Vooral in veenarme en veenvrije substraten zorgt de Basis BioMix al vanaf het eerste gebruik voor een goede vochthuishouding, voedings- en pH-buffering. In het geval van veenhoudende substraten, zorgt het tevens voor een direct lager veenaandeel.

Inzicht in duurzaamheid en footprint

Duurzaamheid en bewust telen zijn steeds belangrijker wordende thema’s binnen de gehele tuinbouwsector. Om telers in deze transitie te ondersteunen geven wij al onze substraten een classificering in duurzaamheid mee. Met deze duurzaamheid classificering hebben onze klanten altijd inzicht in de duurzaamheid en circulariteit van een substraat en de bijbehorende eigenschappen. Met deze classificering sturen wij niet alleen op CO2 en veenvrij, maar wordt er bovendien gekeken naar de herkomst en het type van organische grondstoffen en meststoffen.

In totaal worden er 4 verschillende classificaties gebruikt: A, B, C en D. Aan de hand van vooraf gedefinieerde standaarden wordt bepaald in welke duurzaamheidsklasse een substraat valt. Door bij de totstandkoming van een substraat rekening te houden met de criteria, kan op de gewenste classificering gestuurd worden.

Zoals te zien in onderstaande tabel, is in de classificatie een verschuiving zichtbaar van veen naar steeds minder veen en de inzet van meer circulaire grondstoffen.

A klasse

 • 100% Veenvrij
 • Minimaal 50% groene grondstoffen
 • Maximaal 35% minerale grondstoffen
 • Geen anorganische meststoffen

CO2-Footprint klasse A
(<60kg eq/ENm3)

B klasse

 • 100% Veenvrij
 • Minimaal 15% groene grondstoffen
 • Maximaal 35% minerale grondstoffen

CO2-Footprint klasse B
(<60kg eq/ENm3)

klasse

 • Maximaal 65% veen
 • Uitsluitend RPP-veen

CO2-Footprint klasse C
(50-150kg eq/ENm3)

klasse

 • Meer dan 65% veen (ongelimiteerd)
 • Uitsluitend RPP-veen

CO2-Footprint klasse D
(70-350kg eq/ENm3)

Meer weten over onze duurzaamheid classificering? Ga naar waarden > Duurzaamheid of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op!

Meer weten over de mogelijkheden die wij kunnen bieden voor uw teelt? Wij staan je graag te woord! Of vind je duurzaamheid belangrijk en wil je hier graag ook zelf aan bijdragen? Ook hierin kunnen wij adviseren. Neem contact op met één van onze specialisten via +31 (0) 88 22 44 800 of sales@lensli.com.