Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

Succesvolle projectbijeenkomst Veenvrij 2023

4 december 2023

Projectbijeenkomst Veenvrij telen
Samen met elf kwekers zijn wij dit voorjaar het project “Leren telen op veenvrij substraat” gestart, om een verdiepingsslag op het gebied van telen op duurzaam substraat te maken.
Vorige week hebben wij alle deelnemers van ons veenvrije project op onze productielocatie in Cuijk mogen ontvangen. Tijdens een zeer constructieve middag hebben we de resultaten van de proeven met elkaar besproken en de opgedane kennis en ervaringen met elkaar gedeeld.

Naast onze eigen specialist Martijn den Brok was ook Lowie Weerts van Haifa aanwezig om de toegepaste bemestingsstrategieën te bespreken. En vanuit kenniscentrum RHP was Senior Onderzoeker Hans Verhagen aangesloten om ook zijn visie op hernieuwbare grondstoffen en veenvrij substraat toe te lichten.

Het was een interessante, leerzame dag en we kijken ernaar uit om met verschillende deelnemers volgend jaar een mooi vervolg hierop te maken. Op dit moment wordt onderzocht in welke hoedanigheid dit project een doorzet naar 2024 kan krijgen en wordt er gekeken naar een mogelijke verbreding naar andere segmenten.

Wil jij ook aanhaken bij dit innovatieve project en ondervinden hoe we jouw teelt naar een volgend niveau kunnen tillen? Neem dan contact op met Martijn den Brok via m.denbrok@lensli.com of +31 6 51344735.

We horen graag van je!

Have Fun Growing