Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

Kalium

15 maart 2024

We hebben een lange geschiedenis en ruim 120 jaar expertise en marktkennis op het gebied van substraten, onderzoek en innovatie. In de Lensli Academy informeren we regelmatig over praktijksituaties die we in de sector tegenkomen, vertellen we over in de praktijk verkregen inzichten, geven we je teelttips en delen we onze kennis over alle andere interessante substraat-gerelateerde zaken.

Het onderwerp van deze week is “Kalium”.

Kalium (K) is een essentieel mineraal voor de gezondheid en groei van planten. Het speelt een belangrijke rol in de celstructuur van planten. Het zorgt voor stevigheid van de celwanden en helpt planten rechtop te staan. De opname van Kalium door de wortels neemt toe als de plant generatief gaat groeien. Zodra de plant in bloei komt, of aan de vruchtvorming begint zal de opname vanuit substraat sterk toenemen.

Meer weten over het element Kalium in het substraat en waar je voor een succesvolle , gezonde teelt absoluut rekening mee dient te houden? Lees dan snel verder in onze Academy: Artikel Kalium .

Wil je meer weten over dit onderwerp of gewoon je eigen kennis uitbreiden? Neem dan contact op met je Lensli accountmanager of Productmanager. Je kan ons ook bereiken via info@lensli.com en via +31 (0)88 22 44 800.

Have Fun Growing!