LENSLI-website-substraten.basis-biomix-800x800-2

Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

Basis BioMix: de optimale start voor een weerbare plant.

2022

Duurzaamheid staat hoog op onze agenda. Zo ontwikkelen wij substraten die weinig tot geen veen bevatten. Ook zijn we elke dag op zoek naar nieuwe duurzame grondstoffen die wij kunnen gebruiken in onze substraten. Door alle onderzoeken de afgelopen jaren en de kennis die wij daaruit hebben opgedaan, hebben wij een nieuwe substraatgrondstof kunnen ontwikkelen.

De Basis BioMix

Dit is een efficiënte substraatgrondstof waarin de juiste biologie startklaar staat voor een weerbare en sterke teelt. Dankzij een brede biologische samenstelling zorgt Basis BioMix vanaf de start voor een biologisch evenwicht in uw substraat en dus voor een gezonde wortelomgeving voor uw plant.

Doordat wij de verschillende grondstoffen van Basis BioMix vooraf combineren, wordt vanuit het product direct een basis meegegeven voor een evenwichtig bodemleven. De Basis BioMix is een efficiënte grondstof die moeiteloos ingezet kan worden in alle substraten. Vooral in veenarme en veenvrije substraten zorgt de Basis BioMix al vanaf het eerste gebruik voor een goede vochthuishouding, voedings- en pH-buffering. In het geval van veenhoudende substraten, zorgt het tevens voor een direct lager veenaandeel.

De belangrijkste eigenschappen van Basis BioMix:

  • Bevat 100% hernieuwbare grondstoffen
  • Zorgt voor een evenwichtig bodemleven
  • Zorgt voor een goede voedings-, vocht- en pH-buffering in veenarme en veenvrije substraten
  • Het is toegelaten voor bio-teelt
  • Het is een energiebron voor een optimale leefomgeving van het bodemleven door de juiste combinatie van grondstoffen
  • Het heeft goede fysische eigenschappen voor waterverdeling, luchtgehalte en samenhang.

Zie hier de flyer voor meer informatie!

Neem voor meer informatie contact op met onze Productmanager Nick Vollmer. Dit kan via +31 6 51269415 of n.vollmer@lensli.com. U kan ook contact opnemen met uw accountmanager.