Lensli maakt Duurzaamheid concreet

Duurzaamheid en bewust telen zijn steeds belangrijker wordende thema’s. Niet alleen voor uzelf als kweker, maar ook voor de eindmarkt wordt een duurzame teelt én algehele bedrijfsvoering van essentieel belang. Om u in deze transitie te ondersteunen heeft Lensli besloten om vanaf heden haar substraten een classificering in duurzaamheid mee te geven. Een innovatie waar wij de afgelopen periode hard aan gewerkt hebben en trots op zijn. Hiermee maken we onze substraten toekomstbestendig zonder aan kwaliteit in te leveren én kunnen we u als teler verder bijstaan in de duurzaamheidstransitie. Duurzaamheid betekent bij ons niet alleen het sturen op CO2 en veenvrij, maar ook kijken we naar de herkomst en het type van organische grondstoffen en meststoffen.

Lensli hanteert daarom vanaf heden 4 verschillende classificaties: A, B, C en D, waarmee u inzicht heeft in de mate van duurzaamheid en circulariteit van een substraat. Aan de hand van vooraf gedefinieerde standaarden wordt bepaald in welke duurzaamheidsklasse een substraat valt. Door bij de totstandkoming van een substraat rekening te houden met de criteria, kan op de door u gewenste classificering gestuurd worden. Los van de duurzaamheidsclassificatie, zal een substraat uiteraard altijd op basis van de aanwezige teeltomstandigheden, fysische wensen, gewas-type en omgeving gepersonaliseerd worden.

Meer weten over wat dit voor u specifiek betekent? Uw accountmanager of onze Customer Service (+31 (0)88-22 44 800 ) staat u graag te woord.