31 augustus 2021

Duurzame transitie wel op verantwoorde manier.

Vorige week is Lensli op bezoek geweest bij Paprika Tasty Radio voor een interview. Tijdens dit interview is er onder andere gesproken over onze duurzaamheidsdoelstellingen, onze samenwerking met Den Ouden, de veensituatie en de werksfeer binnen Lensli. 

Het aspect duurzaamheid speelt een steeds grotere en belangrijke rol voor zowel ons eigen bedrijf als voor onze klanten. Inmiddels zijn er vanuit Lensli al verschillende initiatieven op dit gebied gaande en staat het gebruik  van circulaire en herwinbare grondstoffen binnen de professionele tuinbouwmarkt centraal. Wij streven ernaar voor telers de juiste partij te zijn om duurzaamheidsvraagstukken mee op te pakken en uit te voeren.

Voor de transitie naar een duurzame productie en/of veenvrij produceren beschikt Lensli over de juiste kennis, middelen, contacten én ervaringen om telers bij te staan. “Sectorbreed is het ook van belang dat er een goede transitie komt, maar geef ons als gehele sector de tijd om hieraan te werken. Lensli is daarin vooruitstrevend, maar het moet wel voor een ieder op een verantwoorde manier gaan.”, aldus Rob Bierman.

Eén van onze volgende stappen op het gebied van duurzaamheid is het doorvoeren van een duurzaamheidsclassificatie, voor al onze substraten, waarbij tevens de CO2 footprint in kaart wordt gebracht. We zijn namelijk niet alleen graag duurzaam, maar ook transparant!

Luister hier de podcast zonder onderbrekingen:

 

HAVE FUN GROWING!

Menu