Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

Kennisbank - NP Meststof

17 november 2023

We hebben een lange geschiedenis en ruim 115 jaar expertise en marktkennis op het gebied van substraten, onderzoek en innovatie. In onze rubriek ‘Wist je dat….?’Informeren we regelmatig over praktijksituaties die we in de sector tegenkomen, vertellen we over in de praktijk verkregen inzichten, geven we je teelttips en delen we onze kennis over alle andere interessante substraat-gerelateerde zaken.

In onze kennisbank hebben we al deze onderwerpen voor je verzameld en kun je alle kennisartikelen raadplegen.

Het onderwerp van deze week is “NP Meststof”.

Maak kennis met onze N (stikstof) P (fosfaat) Mix: de nieuwe meststof voor veenvrije en veenarme substraten

Samen met onze meststofleveranciers hebben we recent een succesvolle samenstelling bedacht, de NP-Mix, welke beter aansluit op de nieuwe lijn substraten met een lager veenpercentage. In substraten waar andere grondstoffen dan veen worden toegepast, zoals Schors, houtvezel, rijstkaf, Basis BioMix en compost, vind inbreng en onttrekking plaatst van nutriënten, oftewel voedingsstoffen. Uiteraard heeft dit belangrijke gevolgen voor de plant en/of het gewas.

Deze nieuwe meststof is het antwoord op het effect dat hernieuwbare grondstoffen veelal hebben op de inbreng en onttrekking van voedingsstoffen.

Meer weten over onze nieuwe NP-Mix? Lees dan snel verder op onze kennisbank: Kennisbank – NP Meststof

Wil je meer weten over de samenstelling of de toegevoegde waarde van onze nieuwe NP-Mix? Neem dan contact op met je Lensli accountmanager of met onze Technisch Productmanager Substraten Nick Vollmer, via mail n.vollmer@lensli.com of telefoon +31 (6) 51269415.

We staan je graag te woord.