Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

Kennisbank - Stikstof fixatie

17 oktober 2023

We hebben een lange geschiedenis en ruim 115 jaar expertise en marktkennis op het gebied van substraten, onderzoek en innovatie. In onze nieuwe rubriek ‘Wist je dat….?’Informeren we regelmatig over praktijksituaties die we in de sector tegenkomen, vertellen we over in de praktijk verkregen inzichten, geven we je teelttips en delen we onze kennis over alle andere interessante substraat-gerelateerde zaken.

In onze kennisbank hebben we al deze onderwerpen voor je verzameld en kun je alle kennisartikelen raadplegen.

Het onderwerp van deze week is “Stikstof fixatie”.

Kom je weleens lage stikstofcijfers tegen in je substraat? Lees dan snel verder!
Met het toenemende gebruik van grondstoffen anders dan veen komen we steeds vaker stikstof fixatie tegen in de teelt, ook wel bekend als stikstof immobilisatie of stikstofvastlegging. Dit is vaak aan de plant te herkennen door een lichtere kleur van het blad en verminderde groei.

Stikstof is een essentieel element voor de groei en ontwikkeling van planten. Veel grondstoffen onttrekken (tijdelijk) stikstof aan de voedingsoplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtvezel, schorsproducten en de Basis BioMix. Wist je dat maar liefst 70 % van de beschikbare stikstof wordt ingebouwd in het bladgroen (chlorofyl) van de plant? Lees het volledige artikel in onze kennisbank: Stikstof Fixatie

Wil je meer weten over dit onderwerp, heb je behoefte aan een sparringpartner of heb je een andere inhoudelijke vraag? Neem dan contact met ons op via sales@lensli.com of bel naar 088 – 22 44 800.

Wij zijn je met plezier van dienst en staan je graag bij met onze kennis en ervaring.

Have Fun Growing!