Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

ACB Agro B.V.

5 mei 2023

“Uit eigen testen hebben we gezien dat we een vitaler en sterker gewas hebben op Greenline Food. We telen nu 2 volle jaren op dit organische substraat en het afvoeren hiervan gebeurt op een verantwoordelijk manier.”

Groenteteler ACB Agro B.V. uit Drenthe wordt gerund door Antoni de Bruin, die zowel voor de teelt als het personeel verantwoordelijk is. Het bedrijf dat in totaal 6ha groot is, bestaat uit twee locaties in Klazienaveen en kweekt zowel paprika’s als komkommers. In totaal zijn er 10 vaste medewerkers in dienst en 10 seizoen medewerkers.

ACB Agro is actief lid van Oxin Growers, een van de grootste telercoöperaties van Nederland en staat voor het telen met oog voor mens en natuur. Het doel van ACB Agro is gebruik te maken van een maximale biologische inzet om uiteindelijk een zo goed mogelijk product te telen.  ACB Agro vindt het belangrijk te telen  met de juiste verantwoordelijkheid ten opzichte van haar medewerkers. Zij werken met een vaste ploeg mensen waardoor het niveau en de kwaliteit makkelijker te waarborgen is.  Naast de inzet van  biologische middelen, zijn ze ook op andere gebieden verantwoordelijk te ondernemen. Zo hebben zij onder andere  een WKK installatie op de kwekerij waarvan zij de stroom terug leveren aan het net en de opgewekte warmte gebruiken om de kas te verwarmen. Antoni is naast kweker ook teeltvoorlichter bij een aantal groentebedrijven en deelt zo veel mogelijk zijn kennis over zowel de teelt als het verantwoordelijk telen.

‘’Ik hoop dat mensen ervan bewust worden dat we in Nederland groente produceren op een efficiënte manier.’’

Voor het derde jaar op rij gebruikt ACB Agro al de Greenline Food. Tijdens het testen hebben zij gezien dat het gewas op Greenline Food sterker en vitaler is. Daarom is besloten om dit jaar (2023) 1,5 Hectare in de kas aan Greenline Food neer te leggen. ACB Agro ziet sindsdien dat er weer een sterkere vegetatieve groei en zwaar gewas ontstaat.

ACB Agro is tevreden over de Greenline Food en is samen met Lensli hard aan het werk om het product steeds door te blijven ontwikkelen. Het kost wat tijd om de matten neer te leggen maar het voordeel is dat de Greenline Food matten niet hoeven te worden gedruppeld en dat de drainage er al in zit.

Op naar nog veel meer gezamenlijke successen!