Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

Lensli in de spotlight bij HortiContact.

6 januari 2023

HortiContact heeft een mooi artikel over Lensli Substrates geplaatst, naar aanleiding van onze beursdeelname in februari:

Tijdens HortiContact presenteren tal van leveranciers zich aan de Nederlandse glastuinbouw. Wij vroegen Sabrina Pool, marketeer bij Lensli, naar meer informatie over dit leuke bedrijf. Ze vertelde ons over de substraten en afdekmaterialen van Lensli, de focus op duurzaamheid en wat het bedrijf laat zien op de beurs.

Substraatleverancier Lensli ontwikkelt en produceert al meer dan 115 jaar kwalitatief hoogwaardige substraten voor de professionele tuinbouw in binnen- en buitenland. Dit doen zij met veel passie en plezier, iedere dag weer.  Lensli staat voor ‘Have Fun Growing’, in alles wat zij doet. Dit laten zij niet alleen hun eigen mensen ervaren, maar ook hun klanten door hen te ontzorgen en duurzame relaties aan te gaan. De glimlach en het succes van de klant is de beloning van Lensli. “Alles voor een gezonde toekomst en groeiplezier”, aldus Sabrina. “Ons doel is om samen met de telers elke dag opnieuw het beste uit de (pot) grond te halen en groeiplezier voor mens, teelt en plant te realiseren. Oftewel: HAVE FUN GROWING!

Lensli richt zich al ruim 115 jaar op de gehele professionele tuindersmarkt, waarbij elke teelt en iedere klant zijn eigen wensen en behoeften heeft. Op basis van deze kennis heeft Lensli haar uitgebreide assortiment substraten en afdekmaterialen opgedeeld in verschillende sectoren en segmenten.

 1. Kamerplanten
  • Bloeiende potplanten
  • Orchideeën
  • Groene potplanten
 2. Buitenteelt
  1. Boomkwekerij
  2. Vaste planten
  3. Afdekmaterialen
 3. Tuingoed
  1. Perkgoed
 4. Vermeerdering
  1. Zaai-en Stekgoed
 5. Voedsel
  1. Groenteteelt
  2. Zachtfruit

Per segment kan Lensli vertrouwen op formules die zich al ruimschoots in de praktijk bewezen hebben. Diezelfde formules, ofwel referentiesubstraten, dienen vervolgens als basis voor nieuwe toepassingen.

Tijdens HortiContact 2023 zal de focus op het groente- en zachtfruit segment liggen. Tijdens de beurs laat Lensli onder andere het substraat Greenline Food voor de groenteteelt zien. Dit is een volledig organisch substraat dat uitsluitend uit circulaire grondstoffen is opgebouwd. Door de unieke samenstelling staat Greenline Food voor vitale en weerbare planten, een geringere kans op crazy roots en een uitstekende opname van voedingselementen door een stabiele pH gedurende de gehele teelt. Greenline Food is uitermate geschikt voor Komkommer-, Paprika-, Tomaten en Aubergine-teelten. Doordat Lensli geïnvesteerd heeft in een eigen, nieuwe zakkenlijn zijn zij in staat op hun productielocatie in Cuijk hun eigen groentematten te produceren.

Als specialistische kennispartner levert Lensli toegevoegde waarde aan haar klanten. Hierbij streven zij ernaar voorop te lopen in duurzame groei en telers de ingrediënten te geven die bijdragen aan hun succes voor nu en in de toekomst. Een concreet voorbeeld hiervan is de duurzaamheidsclassificatie en footprint berekening die Lensli aan al haarsubstraten meegeeft. Per samenstelling is Lensli in staat de ecologische footprint in kaart te brengen. Dit geeft klanten direct inzicht in de milieu-impact, duurzaamheid en circulariteit van de substraten en afdekmaterialen.

Lensli kijkt hierbij niet alleen naar de CO2-uitstoot en het veengehalte van grondstoffen, maar ook naar de herkomst en het type van de organische grondstoffen en meststoffen. Zo maken zij hun substraten toekomstbestendig zonder in te leveren op kwaliteit. Op deze manier staan zij klanten bij in hun duurzaamheidstransitie.

Wanneer wij vragen naar de ambities van Lensli, geeft Sabrina aan dat zij marktleider willen zijn als het gaat over innovatie en duurzaamheid, met een sterke focus op hernieuwbare grondstoffen en duurzame samenwerkingen.

Het is niet de eerste keer dat wij Lensli mogen verwelkomen op HortiContact, vorig jaar was het bedrijf ook op de beurs te vinden. Deze editie pakte goed voor hen uit, ze hebben veel aanloop gehad. Zo konden zij bestaande contacten intensiveren en hun gezicht laten zien aan de markt. Kortom, de beurs bracht hun een hoop nieuwe contacten en was een goed moment om te netwerken. Dit jaar pakken zij groter uit, met een grotere stand. Zij lichten hun innovatie zoals Greenline Food en de Lensli footprint berekening & classificering in duurzaamheid graag aan je toe!

Je vindt Lensli op stand J141.

Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen zodat we jullie allemaal kunnen ontvangen op onze mooie stand tijdens de HortiContact dagen. Kom langs op stand J141 en maak kennis met ons team, onze substraten en ontdek hoe wij ons motto ‘Have Fun Growing’ iedere dag weer waar maken, voor onszelf én onze klanten. 

Zien we jou ook op 14, 15 en 16 februari 2023 in Gorinchem? Boek je tickets vandaag nog via deze link. .

Graag tot ziens op stand J141!

Have Fun Growing,
Team Lensli