Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

PECO nieuwe aandeelhouder Lensli

15 februari 2024

Per 1 februari jongsleden is Lensli onderdeel geworden van PECO Holding BV. Door de overname van de aandelenportefeuille door PECO maakt Lensli niet langer deel uit van het bedrijvenportfolio van Horticoop, maar maken wij deel uit van een holding waar ook andere substraatbedrijven toebehoren, te weten MeeGaa uit Den Hoorn en Free Peat uit Vriezenveen.

Aanleiding voor de transactie zijn ontwikkelingen in de substraatmarkt. Transport- en personeelskosten nemen toe, terwijl de afzetmarkt niet evenredig meegroeit. Hetzelfde geldt voor de grondstofkosten. De substraatsector staat voor de grote uitdaging om nieuwe duurzame grondstoffen te vinden. De beschikbaarheid hiervan is echter nog onvoldoende en de prijzen zijn vaak hoog, mede vanwege de toenemende vraag vanuit andere industrieën.

Geen eigen grondstofproductie
Voor een relatief klein bedrijf zonder eigen grondstofproductielocaties is het lastig om zich in de veranderende markt staande te houden op de langere termijn. Om de continuïteit en leverzekerheid van Lensli te waarborgen is het nodig om mee te bewegen met de marktverandering. Dankzij de toevoeging van Lensli aan PECO is de toekomstbestendigheid van Lensli geborgd, doordat we hiermee de benodigde schaalgrootte bereiken en samen met de andere substraatbedrijven een sterke positie in de markt realiseren.

De verandering van aandeelhouder heeft geen invloed op de kwaliteit en persoonlijke dienstverlening die wij al jarenlang aan onze klanten leveren. Het merk Lensli blijft behouden en onze klanten kunnen op dezelfde deskundigheid en leverzekerheid van hoogwaardige substraten blijven rekenen, nu en in de toekomst.

PECO Holding
De nieuwe eigenaren, Frank Meeuwissen en Toine Schippers geven aan trots te zijn om PECO Holding met een partij als Lensli uit te breiden. “Hierdoor zijn wij in staat de markt nog beter te bedienen en een sterke positie in te nemen. Al onze substraatbedrijven beschikken over jarenlange ervaring, kennis en kunde. Met deze uitbreiding kunnen we nog beter dan voorheen doen waar we goed in zijn en dat is kwalitatief substraat ontwikkelen waar onze klanten en de markt baat bij hebben. Nu en in de toekomst.”