Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

Perfect substraat voor de Groenteteelt: Greenline Food

16 januari 2023

Lensli is erin geslaagd een perfect organisch alternatief te ontwikkelen voor de gangbare teelt van vruchtgroenten op steenwol: Greenline Food! 

Greenline Food bevat alleen organische materialen. Daarmee worden optimale omstandigheden gecreëerd voor het bodemleven dat van nature aanwezig is, maar ook voor het bodemleven dat zelf toegevoegd kan worden, bijvoorbeeld een trichoderma. 

Het resultaat?
Altijd vitale en weerbare planten, een geringere kans op crazy roots en een uitstekende opname van voedingselementen door een stabiele pH gedurende de gehele teelt. 

De belangrijkste eigenschappen van Greenline Food: 

  • 75% hernieuwbare grondstoffen, afkomstig uit reststromen van andere industrieën. 
  • Start-pH en start-EC aan te passen aan uw persoonlijke wensen. 
  • De grondstoffen zijn RHP-gecertificeerd, dus absoluut veilig in gebruik. 
  • Eenvoudig af te voeren of her te gebruiken als 100% organisch materiaal. 

Lensli heeft geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingslijn welke volledig uitgerust is voor het maken van groentematten. Hierdoor kunnen wij onze Greenline Food leveren in functionele growbags. Indien gewenst, kunnen we Greenline Food ook los leveren als toepassing in substraatbakken. In beide gevallen een prima alternatief voor de traditionele steenwolmatten.  

Het gebruik van steenwolblokken is geen probleem; de wortels groeien dan vanuit het steenwolblok direct goed door in het Greenline Food substraat. 

Greenline Food is uitermate geschikt voor Komkommer-, Paprika-, Tomaten en Aubergine-teelten. Meer informatie staat op onze website: https://www.lensli.com/substraat/groenteteelt/ 

Bezoek ons op HortiContact 2023 op stand J141 en ontdek hoe wij ons motto ‘Have Fun Growing’ iedere dag weer waar maken, voor onszelf én onze klanten.

Regel je toegangstickets vandaag nog via deze link.

Graag tot ziens op de beurs!

Have Fun Growing,

Team Lensli