13 juli 2021

Horticoop en Lensli schakelen gezamenlijk over naar 100% groene stroom in Katwijk (NB)

PERSBERICHT – Vorige week is de laatste van de ruim 3.000 zonnepanelen gelegd op het dak van de Lensli substraatfabriek in Katwijk (NB). Het overschakelen naar schone en duurzame stroom past naadloos in de ambitie van zowel Horticoop als Lensli om de productiemiddelen te verduurzamen en een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

De Lensli fabriek in Katwijk (NB) is voor dit project uitermate geschikt vanwege de oppervlakte van het enorme vlakke dak. Daarnaast geldt op deze locatie geen terugleverbeperking voor eventueel teveel geproduceerde energie. In de afgelopen maanden is het complete dak van de fabriek vol gelegd met in totaal 3.156 zonnepanelen, goed voor een jaarlijks opgewekt vermogen van 984.909 kWh en een jaarlijkse CO2 besparing van 571.247 kg.

Rob Bierman, Commercieel Manager Lensli: “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt bij Lensli. We zijn onder andere volop bezig met de ontwikkeling van duurzame en circulaire productinnovaties. Een productielocatie, zelfvoorzienend op het gebied van groene stroom,  past perfect in onze duurzaamheidstrategie.” De opgewekte energie is voldoende om de volledige substraatfabriek en de andere huurders op de locatie in Katwijk (NB) te laten draaien en daarnaast ook nog terug te leveren aan het net.

De aankomende jaren zal duurzaamheid hoog op de agenda van zowel Horticoop als Lensli blijven staan. Naast dit project in Katwijk (NB) zullen andere mogelijkheden en projecten bekeken en in gang gezet worden om de verduurzaming van onze ondernemingen verder door te zetten. “Aldus Steven van Nieuwenhuijzen, CEO Horticoop.

Horticoop is een coöperatie met circa 400 leden en koppelt al bijna 120 jaar kennis, mogelijkheden en ontwikkelingen aan teelten, vragen en afnemers. Dit doet Horticoop met een groep van bedrijven waarvan Lensli er één is.

Substraatspecialist Lensli ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardige substraten en aanverwante producten voor de professionele tuinbouw in binnen- en buitenland. Met een sterke focus op het gebruik van duurzame grondstoffen, de inzet van eigen productiefaciliteiten én jarenlange expertise zet Lensli zich volledig in om duurzame groei te faciliteren voor haar klanten. Alles voor een gezonde toekomst en groei.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met David Brand, hoofd communicatie bij Horticoop via telefoonnummer +31 (0)6 11648594 of met Sabrina Pool, marketeer bij Lensli via telefoonnummer   06-82260776.

Menu