1 juli 2021

Den Ouden Groep en Lensli combineren expertises in nieuwe samenwerking

PERSBERICHT – Den Ouden Groep (Schijndel) en Lensli (Bleiswijk/Cuijk) bundelen hun krachten om de inzet van hernieuwbare substraatgrondstoffen voor de professionele tuinbouwsector te stimuleren en bewerkstelligen. Het doel van deze samenwerking is het intensiveren van de productie van herwinbare substraatstoffen en het stimuleren van het gebruik van circulaire grondstoffen in substraatmengsels. Daarnaast zien de twee bedrijven veel kansen en mogelijkheden voor gezamenlijke productontwikkeling. 

‘We zien de vraag en het belang van herwinbare substraatstoffen in de professionele tuinbouw toenemen en hebben de voorkeur dat deze zo lokaal mogelijk geproduceerd worden’ aldus Luuk Braam, Product Development en Innovatiemanager bij Den Ouden Groep. De marktontwikkelingen biedt de combinatie van de twee bedrijven synergievoordelen om de groeikansen daadwerkelijk te kunnen benutten.

‘De grondstoffen van ons substraat dienen bij voorkeur te bestaan uit bio-circulaire stromen zoals groene reststromen uit landschapsbeheer en gebruikt substraat. Met Den Ouden Groep hebben we een samenwerkingspartner die ons kan voorzien van deze grondstoffen en deze op verschillende locaties kan produceren. Door het gebruik van deze circulaire grondstoffen in onze klantspecifieke substraatmengsels kunnen wij invulling geven aan onze eigen duurzaamheidsstrategie én die van onze klanten.’, aldus Rob Bierman, Commercieel Manager Lensli.

Naast de samenwerking op productniveau zal ook gezamenlijk productontwikkeling worden vormgegeven. Daarbij zullen de mogelijkheden onderzocht worden bestaande grondstoffen te optimaliseren met inzet van experts op het gebied van productie, teelt of commercie.

Over Den Ouden Groep B.V.
Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 290 medewerkers. Den Ouden is een bedrijf dat oplossingen creëert die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Dat doen we met slimme infrastructurele-, gezonde bodem en circulaire bio-based producten en diensten.
Den Ouden Groep levert wereldwijd bodemverbeteraars, biobrandstoffen bodem-bemesting. Daarnaast levert Den Ouden diensten in: bodemveiligheid, binnenstedelijke herinrichting, betonaanleg en civiele betonbouw. Den Ouden biedt een breed pakket van diensten en producten aan die allemaal iets te maken hebben met ‘onze bodem’ en ‘de natuur’. Onze producten en diensten dragen bij aan een gezonde, vruchtbare en leefbare wereld.

Over Lensli B.V.
Substraatspecialist Lensli ontwikkelt en produceert al meer dan 115 jaar kwalitatief hoogwaardige substraten en aanverwante producten voor de professionele tuinbouw in binnen- en buitenland. Met een sterke focus op het gebruik van duurzame grondstoffen, de inzet van eigen productiefaciliteiten én jarenlange expertise zet Lensli zich volledig in om duurzame groei te faciliteren voor haar klanten. Alles voor een gezonde toekomst en groei.

Lensli is met haar ca. 50 medewerkers gespecialiseerd in de segmenten: Boomkwekerij, Orchideeën, Perkgoed,  Groene potplanten, Bloeiende potplanten, Vaste planten, Groenteteelt, Klein- en Zachtfruit, Zaai- en stekgoed en Afdekmaterialen. Met een productielocatie in Bleiswijk (ZH) en een productiefaciliteit in Katwijk, Cuijk (NB) bedient Lensli haar klanten in heel Europa en daarbuiten.

Menu