Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

Projectvideo Weerbare aardbei - Aflevering 2

15 november 2023

Projectvideo aflevering 2 – Teelt- en bemestingsstrategieën.

Samen met verschillende enthousiaste partners zijn wij afgelopen juli gestart met de demonstratieteelt ‘Weerbare Aardbei’ van de Botany Group. Het doel van dit initiatief is om met elkaar tot een succesvolle aardbeienteelt te komen, op basis van een innovatieve, nieuwe teelt-insteek.

In totaal zijn er zes afleveringen gepubliceerd waarin verschillende onderwerpen vanuit de demonstratieteelt aan bod komen.

Deze week de tweede aflevering van de reeks waarin Mark van der Werf van Power2Plants de teelt- en bemestingsstrategieën uitlegt.

In deze tweede video vertelt Mark dat er tijdens de demonstratieteelt een teelt wordt uitgevoerd die in de praktijk als algemeen kan worden beschouwd. Daarnaast worden er ook nog twee andere strategieën gekozen voor een alternatief op het gebied van bemesting. Door de bemesting beter af te stemmen op de behoefte van de plant, wordt er een weerbaardere plant gerealiseerd. Het afstemmen van het nutriënten aanbod gebeurt op basis van een regelmatige analyse van het plantensap. Hierdoor kan er direct sturing plaats vinden op basis van de behoeften van de plant.

Houd onze socials en website in de gaten voor de complete reeks video’s waarin o.a. de teelt- en bemestingsstrategieën, het substraat, de bestrijding van de Witte Vlieg en de gebruikte organische meststoffen worden toegelicht.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden of wil je de proef met eigen ogen bekijken? Dan nodigen we je graag uit! Neem contact op met Patrick Winkelman op +31 6 23484493 of via de mail p.winkelman@lensli.com.

Have Fun Growing!