Boomkwekerij Haarman B.V.

Samen met Lensli Substrates hebben we een eigen, hoogwaardig substraat ontwikkeld. Het bevalt mijn klanten zo goed, dat sommigen het nu ook zelf gebruiken.”

 

Boomkwekerij Haarman in het Gelderse Teuge levert stek- en plantgoed van hoofdzakelijk zuurminnende heesters en gebruikt al jaren een eigen substraat receptuur van Lensli Substrates.

Raymond Haarman vertelt: ‘Zuurminnende gewassen zijn vaak kwetsbaar voor bodemschimmels. Je moet er echt zorg in steken en dat gaat ons goed af. Om voldoende weerbaarheid in te bouwen, passen wij diverse biostimulanten en biologische middelen toe. Aan de basis staat echter het substraatmengsel, dat een jonge plant kan maken of breken.

‘Voor een goed substraat heb je hoogwaardige, zuivere grondstoffen nodig in de juiste verhoudingen. Voor de kleinere substraatvolumes waarmee wij werken, luistert dat extra nauw. De receptuur van ons huidige mengsel is alweer enkele jaren oud en bevalt ons uitstekend.’

Het contact met onze substraatleverancier Lensli is al jaren prima; er wordt goed geluisterd naar mijn wensen en opmerkingen en de kwaliteit van de potgrond is top. Lensli is voor mij een partner in business, een bedrijf dat mij en mijn klanten vooruithelpt. Ik streef zo’n zelfde relatie na met mijn klanten. Wij werken alleen op bestelling, dus loyaliteit en partnership staan bij ons hoog in het vaandel.’