Kortenhorst Boomkwekerij

We werken al 25 jaar naar volle tevredenheid samen met Lensli en hebben vertrouwen in de toekomst.”

Boomkwekerij Kortenhorst uit het Overijsselse Heeten is gespecialiseerd in de teelt van dwergrododendrons en is al ruim 25 jaar vaste klant van Lensli Substrates.

Boomkwekerij Kortenhorst beschikt over 2,5 hectare kas en is in 1980 opgericht door Gonnie Kortenhorst. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door 3 vennoten, namelijk Gonnie Kortenhorst, Jos Wijnberg en Frans Kortenhorst. De dwergrododendrons worden gekweekt in 1,5L potten, voorzien van een eigen beeldmerk ‘My home is my castle’. Het betreft een 2,5 halfjarige teelt, van stek, via plantgoed tot eindproduct.

Frans Kortenhorst vertelt: “We staan voor efficiëntie en een moderne bedrijfsvoering qua certificering en automatisering. Voor de toekomst willen we ons product kwalitatief op een hoog niveau doorontwikkelen. Weerbaarheid én uniformiteit in vorm en groei zijn hierbij erg belangrijk.”

Samen met Lensli wordt er gekeken naar de best mogelijke oplossingen en wordt er stap voor stap gewerkt naar een product met minder veen. Zo kunnen ze de hoeveelheid veen in de loop van de jaren afbouwen en wordt hun kennis tegelijkertijd uitgebouwd.

“De goede menging van de grondstoffen, de constante vochtigheid van het substraat en het goede advies door de jaren heen zijn de redenen om met Lensli te werken.”

Meer weten over Kortenhorst Boomkwekerij? Ga naar www.kortenhorst-boomkwekerij.nl of bekijk hieronder het interview met eigenaar Frans Kortenhorst terug: