Future Flowers BV

“Op basis van de combinatie van prijs, kwaliteit en service zijn wij met het substraat van Lensli gaan werken. Inmiddels werken we nu al ruim 5 jaar naar volle tevredenheid met Lensli samen.“

Het bedrijf Future Flowers BV uit de Lier levert met veel zorg diverse soorten hoogwaardige Calla’s van Nederlandse bodem.

Met de toepassing van moderne teelttechnieken is Future Flowers in staat een klimaat na te bootsen waardoor het gehele jaar Calla’s geproduceerd kunnen worden. Met een team van 12 medewerkers worden de Calla’s met een continue zorg voor het product opgekweekt, afgeweekt en verpakt. Het juiste substraat is hierbij uiteraard van groot belang.

Future Flowers teelt als enige kweker in Nederland jaarrond een collectie van maar liefst zeven soorten Calla’s. De bloemen worden in de lengtes 40 t/m 70 centimeter gesorteerd. Het bedrijf heeft veel soorten in het assortiment met de kenmerkende buigzame steel, waardoor de Calla’s van Future Flowers zeer geliefd zijn om te verwerken in onder andere bruidswerk, corsages, rouwwerk en diverse andere decoraties. Ook zie je de Calla als eyecatcher steeds meer terugkomen in de wat luxere boeketten. De hogere segmenten in de markt zijn dan ook dankbare afnemers van de Calla’s van Future Flowers. Het leveren van hoogwaardige kwaliteit is hierdoor essentieel voor Future Flowers.

Wij leveren kwaliteit en emotie, waarmee we de consument extra lang van onze bloemen kunnen laten genieten.

Gedurende de gehele teelt wordt de allerbeste kwaliteit nagestreefd. De eerste 5 weken worden de knollen opgekweekt tot een half was plant. Hierna volgt een grondige selectie op groei en kwaliteit. Na de selectie worden de overgebleven planten overgereden om tot bloei te komen.  Door het toedienen van de juiste hoeveelheid licht, temperatuur, water en voeding creëert Future Flowers een optimale groeiomgeving voor de Calla’s om zich verder te kunnen ontwikkelen. De samenstelling van het substraat in combinatie met de meest optimale verhoudingen van de grondstoffen en toevoegingen speelt hier ook een belangrijke rol in.

Het huidige substraat dat door Future Flowers gebruikt wordt heeft een luchtige samenstelling en beschikt over een evenwichtig bodemleven waardoor de Calla’s over een goede en gezonde wortelvorming beschikken.

Eigenaar Eric Jansen vertelt met veel enthousiasme en passie:” Wij leveren kwaliteit en emotie, waarmee we de consument extra lang van onze bloemen kunnen laten genieten.” Eric benadrukt dat enthousiaste medewerkers hier ook een belangrijke rol in spelen, want alleen met gemotiveerde mensen kan je de kwaliteitsstandaard hooghouden.

Future Flowers is aangesloten bij telersvereniging Decorum, een groep gelijkgestemde kwekers die hun beste bloemen en planten onder het gezamenlijke merk Decorum verkopen.

Samenwerking binnen de groep staat centraal, waarbij de aangesloten bedrijven veel van en met elkaar kunnen leren. Future Flowers heeft de samenwerking met een aantal Decorum kwekers sinds 2021 verder geïntensifieerd door het aanstellen van een gezamenlijke verkoper en de ingebruikname van een logistiek verdeelcentrum op Royal FloraHolland Rijnsburg.

Eric legt uit: “Betrouwbaarheid, flexibiliteit en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij ons. Wij vinden het belangrijk persoonlijk in contact te zijn met onze klant. Iedere wens kan besproken worden; wij denken graag in oplossingen. Daarnaast zijn het snel kunnen leveren en het bieden van een goede service belangrijke pijlers voor ons”.

Voor de toekomst verwacht Eric dat het door ontwikkelen van het substraat en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen erg belangrijk gaat worden om het milieu zo min mogelijk te belasten. Uiteraard staan wij van Lensli hem daar graag in bij.