John van Oosterwijck B.V.

De samenwerking met Lensli gaat terug naar 2004. Al 18 jaar werken we samen aan een groene toekomst.”

John van Oosterwijck BV is een familiebedrijf dat net is overgedragen aan de volgende generatie. Met veel plezier hebben de twee dochters van John van Oosterwijck het stokje van hun vader overgenomen, waarbij zij de directietaken goed verdeeld hebben. Nicole van Oosterwijck houdt zich vooral bezig met de productie (planning, inkoop, opkweek etc.) en financiële kant van het bedrijf. Chantal van Oosterwijck houdt zich veelal bezig met de verkoop, marketing en personeelszaken.

Met een jaarlijkse productie van 7 miljoen vaste planten mag John van Oosterwijck BV zich scharen onder de grootste spelers op de Nederlandse markt. Al hun planten worden gekweekt in vierkante 9 cm potten, voorzien van een etikettensleuf, die naar behoefte geleverd kunnen worden in eenmalige kunststof trays of in de traditionele Veenman kisten. Van de 7 miljoen vaste planten wordt 60% in de zomer opgezet, 15% in het najaar en de overige 25% in het voorjaar, om ook dan nog een frisse kwaliteit te kunnen leveren. Doordat de productie bijna het hele jaar doorgaat, kan John van Oosterwijck haar klanten optimaal bedienen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel. Op de kwekerij wordt daarom volgens de modernste en milieuvriendelijkste methoden gekweekt. Daarnaast streven ze naar een open, prettige en veilige werkomgeving voor hun werknemers. Hierdoor komen hun medewerkers met plezier naar het werk en zijn zij gemotiveerd om een kwalitatief goed product te leveren.

John van Oosterwijck BV levert voornamelijk aan tuincentra, hoveniers, groothandels én collega kwekers in binnen- en buitenland. De producten voor de tuincentra gaan op karren met ingestoken etiket weg, waarna de planten op tafels in tuincentra geplaatst en verkocht worden. De rest van de planten, geleverd aan bijvoorbeeld boomkwekerijen, exporteurs, collega-kwekers en grootgroenvoorzieners, leveren zij in traditionele Veenman kisten op pallets. Deze planten worden vaak direct aangeplant of gebruikt voor oppot naar grotere potten.

John van Oosterwijck BV wil als bedrijf een kwalitatief mooi en sterk product in de markt zetten, waarmee zij hun klanten zo goed mogelijk kan bedienen. Daarom kijken zij altijd naar mogelijkheden om hun producten en bedrijfsvoering verder te optimaliseren. De allerbelangrijkste componenten voor de teelt zijn uiteraard de potgrond (substraat), de waterkwaliteit en de kwaliteit van het uitgangsmateriaal (plantgoed). Dit in combinatie met de juiste bemesting, welke zoveel mogelijk wordt afgestemd op de vraag van de plant om tot een kwalitatief hoogwaardig product te komen. Ten aanzien van het substraat zijn de belangrijkste eisen dat de potgrond het water zowel kan vasthouden als tijdig uit draineren. Bovendien moet het substraat mosgroei tegengaan. In overleg met Lensli blijven zij hun substraat verder ontwikkelen en perfectioneren.

“De keuze voor Lensli is destijds genomen op basis van geluiden uit de markt dan wel uit eigen ervaring door het gewoonweg te proberen.”

Kijk voor meer informatie over John van Oosterwijck BV op www.jvo-bv.com.