Rijnbeek Excellent Plant

De samenwerking met Lensli verloopt prettig en het substraat zorgt ervoor dat wij onze doelen kunnen bereiken.”

Edwin Rijnbeek is eigenaar en teeltmanager van Rijnbeek Excellent Plant. Al bijna 80 jaar is Rijnbeek actief in de productie van specifieke plantensoorten. Het bedrijf beschikt inmiddels over 10 hectare kwekerij in totaal, waarvan 5 hectare onder glas.

Rijnbeek levert Clematis Armandii (groenblijvend) in 3 culitvars, Acer Palmatum in 20 cultivars (allen veredeld) en Cedrus Atlantica Glauca aan tuincentrums, supermarkten, bouwmarkten, webshops en collega boomkwekers in binnen- en buitenland.

Rijnbeek Excellent Plant kweekt de plant vanaf het begin- tot het eindproduct helemaal zelf. Ze zijn door de jaren heen overgestapt van gedeeltelijk opkweken in de volle grond naar doorpotten naar groter formaat. Dit heeft ervoor gezorgd dat hun werknemers prettiger en makkelijker kunnen werken, waardoor zij betere teeltresultaten hebben kunnen bereiken.

“Sinds 2017 werken wij op een hele prettige manier samen met Lensli. Via onze teeltadviseur zijn wij bij Mart Slingerland terechtgekomen en hij heeft ons geadviseerd om een wijziging toe te passen in ons substraat, waardoor we minder hoeven te bemesten.”

Rijnbeek Excellent Plant werkt met een eigen substraat bestaande uit rijstkaf voor de Clematis Armandii en houtvezel voor de Acer Palmatum en Cedrus Atlantica Glauca. “Ons doel voor de toekomst is het blijven leveren van kwalitatief hoogwaardige planten, waardoor onze goede naam tot ver in de toekomst behouden blijft en onze planten wereldwijd te vinden zijn.”

Kijk voor meer informatie over Rijnbeek Excellent plant op www.rijnbeek.nl.