10 september 2021

Afdekmaterialen Lensli nu ook RHP-gecertificeerd  

Persbericht – Sinds jaar en dag beschikt Lensli over het RHP-keurmerk voor haar substraten. Dit jaar mag de substraatspecialist ook het RHP-keurmerk voor haar afdekmaterialen in ontvangst nemen. Hierdoor beschikt Lensli Substrates over de gehele breedte van haar productaanbod over een RHP-certificering; van substraten en afdekmaterialen tot aan het door Lensli gebruikte boomschors en rijstkaf. Lensli Substrates voldoet al sinds maart 1999 aan de in de markt geldende RHP-normen en eisen aan kwaliteit.

RHP-gecertificeerde afdekmaterialen en de eventuele toeslagstoffen dienen vanuit de RHP-certificering te voldoen aan de eisen voor plantveiligheid. Om deze reden mogen voor het RHP-keurmerk niet zomaar alle afdekmaterialen worden gebruikt. Er zijn normen en eisen vanuit RHP opgesteld, waarbij herkomst, productie en een eventueel benodigd hygiënisatieproces van de afdekmaterialen worden gemonitord. Dit biedt de grootste mogelijke zekerheid dat de afdekmaterialen veilig kunnen worden toegepast, zonder risico’s voor de teelt.

De afdekmaterialen van Lensli staan in de markt bekend onder de merknaam Herbaedeck. De Herbaedeck producten bestaan uitsluitend uit organische, circulaire grondstoffen. Door gebruik te maken van afdekmaterialen ontstaat een droge bovenlaag waarop onkruid, mos en algen niet tot ontkieming kunnen komen. De afdekmaterialen van Lensli zijn geschikt voor zowel bedekte – als buitenteelten en nu aantoonbaar plantveilig met het RHP-keurmerk.

‘Het leveren van kwaliteit is al jaren één van de belangrijkste speerpunten binnen onze bedrijfsvoering. Dat wij op alle fronten voldoen aan de strenge eisen zoals gesteld in het Productcertificatieschema van het RHP-keurmerk, is een kroon op ons werk. Wij blijven ons inspannen om producten van de hoogst mogelijke kwaliteit te ontwikkelen, te produceren en te leveren’, aldus Ronald Keijzer, Hoofd Kwaliteit Substraatbedrijven Lensli. ‘Fijn dat onze succesvolle Herbaedeck afdekmaterialen nu ook de verdiende waardering op het gebied van kwaliteit hebben.’

Over Lensli B.V.
Substraatspecialist Lensli ontwikkelt en produceert al meer dan 115 jaar kwalitatief hoogwaardige substraten en aanverwante producten voor de professionele tuinbouw in binnen- en buitenland. Met een sterke focus op het gebruik van duurzame grondstoffen, de inzet van eigen productiefaciliteiten én jarenlange expertise zet Lensli zich volledig in om duurzame groei te faciliteren voor haar klanten. Alles voor een gezonde toekomst en groei.

Lensli is met haar ca. 50 medewerkers gespecialiseerd in de segmenten: Boomkwekerij, Orchideeën, Perkgoed,  Groene potplanten, Bloeiende potplanten, Vaste planten, Groenteteelt, Klein- en Zachtfruit, Zaai- en stekgoed en Afdekmaterialen. Met een productielocatie in Bleiswijk (ZH) en een productiefaciliteit in Katwijk, Cuijk (NB) bedient Lensli haar klanten in heel Europa en daarbuiten.

Over RHP
RHP is sinds 1963 het Europese kenniscentrum voor substraten. RHP biedt aangesloten gecertificeerde bedrijven een uniek systeem van kwaliteitsverbetering en -borging voor de gehele productieketen van substraat. RHP staat bekend als ’s werelds strengste kwaliteitskeurmerk voor grondstoffen en substraten. Het keurmerk wordt toegekend aan producenten van grondstoffen en substraten als aantoonbaar aan de eisen wordt voldaan. Gecertificeerde bedrijven hebben toegang tot de praktische kennis en kunde van RHP, . gericht op verbetering van de gebruiksmogelijkheden van substraten. Inzicht in de eigenschappen van grond- en toeslagstoffen vormt de basis voor een optimale samenstelling van het substraat. RHP-gecertificeerde substraten zorgen voor een optimale start van de teelt.

Met het RHP-keurmerk vergroot u de zekerheid dat het substraat voldoet aan de juiste kwaliteitseisen voor bijvoorbeeld wateropname, luchtgehalte, pH, EC en voedingsstoffen. Ook biedt het meer zekerheid dat het substraat zuiver en schoon is en dat het veilig kan worden toegepast zonder risico’s voor de teelt. Het RHP-keurmerk monitort de kwaliteit van teeltmedia in de keten, van grondstofwinning tot bewerking en aflevering bij de gebruiker op het bedrijf.

Menu