Wat is RHP?

RHP is een stichting en sinds 1963 het Europese kenniscentrum voor substraten. RHP staat bekend als ’s werelds strengste kwaliteitskeurmerk voor grondstoffen en substraten. Het RHP-keurmerk monitort de kwaliteit van teeltmedia in de keten, van grondstofwinning tot bewerking en aflevering bij de gebruiker op het bedrijf.

Het RHP-keurmerk is belangrijk, omdat dit kwekers en telers de grootste mogelijke zekerheid biedt dat de substraten en afdekmaterialen veilig kunnen worden toegepast, zonder risico’s voor de teelt.

Lensli Substrates voldoet al sinds maart 1999 aan de in de markt geldende RHP-normen en eisen aan kwaliteit. Wij beschikken sinds afgelopen jaar over de gehele breedte van ons productaanbod over een RHP-certificering; van substraten en afdekmaterialen tot aan het door ons gebruikte boomschors en rijstkaf.

Het RHP-keurmerk biedt:

  • Veilig substraat; RHP controleert de veiligheid van het product in de gehele keten.
  • Schoon substraat; RHP controleert streng of het substraat vrij is van schadelijke organismen en ziekten.
  • Gewaarborgde kwaliteit; RHP gecertificeerde substraten moeten voldoen aan de strengste eisen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe het substraat wordt opgeslagen.
  • Onkruidarm substraat; RHP gecertificeerde substraten zijn onkruidarm.
  • Bewezen kwaliteit; doordat RHP veel onderzoek doet, is bewezen dat RHP gecertificeerde substraten voldoen aan diverse kwaliteitseisen.

Lensli heeft het RHP-keurmerk:
Al onze substraten en afdekmaterialen hebben het RHP-keurmerk. Wij vinden dit belangrijk, omdat wij aan onze klanten altijd de best mogelijke kwaliteit willen leveren. Wij blijven ons inspannen om producten van de hoogst mogelijke kwaliteit te ontwikkelen, te produceren en te leveren.