Meest recente artikelen:

Deel dit bericht via:

Lensli genomineerd voor Innovatie Awards 2023!

1-2-2023

Genomineerd: De Lensli Footprint berekening & classificering in duurzaamheid

Vakbeurs HortiContact biedt een podium aan innovatieve bedrijven die succesvolle innovaties hebben ontwikkeld. In de Tunnel van de Toekomst kunnen alle bezoekers tijdens de beurs die plaats vindt op 14,15 en 16 februari de innovaties bekijken en hun stem uitbrengen op hun favoriet. De winnaar zal de HortiContact Innovatie Award in ontvangst mogen nemen.
Wij zijn erg trots dat wij hiervoor genomineerd zijn met onze Lensli Duurzaamheid Classificatie en Footprint berekening.

Eind vorig jaar heeft een brede coalitie van partijen een convenant getekend met vergaande doelstellingen gericht op de reductie van de milieu-impact van potgrond en substraten. Partijen hebben afgesproken om te komen tot een versnelling van het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, hergebruik van substraten en verantwoorde veenwinning. Ook is er afgesproken dat er richting de consument een voorlichtingscampagne komt over gebruikte grondstoffen en de milieu-impact van potgrond.

Om de milieu-impact van onze substraten in kaart te brengen, berekenen wij van al onze producten de bijbehorende footprint en geven wij al onze substraten een duurzaamheidsclassificatie mee. Hierdoor hebben onze klanten direct inzicht in de milieu-impact van onze substraten en afdekmaterialen. Dit doen we nu reeds een klein jaar en onlangs is de eerste volautomatische footprint berekening eruit gerold. Iets waar wij zeer trots op zijn en waarmee wij voorlopen op de markt.

Met de duurzaamheid classificering van Lensli hebben klanten altijd inzicht in de duurzaamheid en circulariteit van een substraat en de bijbehorende eigenschappen. Met deze classificering stuurt Lensli niet alleen op CO2 en veenvrij, maar wordt er bovendien gekeken naar de herkomst en het type van organische grondstoffen en meststoffen.

Hiermee maken we onze substraten toekomstbestendig zonder aan kwaliteit in te leveren én kunnen we onze klanten verder bijstaan in hun duurzaamheidstransitie.

Zoals te zien in bovenstaande tabel is in de classificatie een verschuiving zichtbaar van veen naar steeds minder veen en de inzet van meer circulaire grondstoffen.

Bezoek ons op HortiContact 2023 op stand J141 en ontdek hoe wij ons motto ‘Have Fun Growing’ iedere dag weer waar maken, voor onszelf én onze klanten.

Alvast meer te weten komen? Neem een kijkje op onze website, of neem contact met onze substraatspecialisten op via 088 2244 800 of sales@lensli.com.

We horen graag van je.

Have Fun Growing!